Slovenija
23 ogledov

Marca povprečna plača 1500 evrov

Žurnal24 main
Marca je povprečna mesečna bruto plača znašala skoraj 1500 evrov. V primerjavi z lani je bila višja za kar 5,2 odstotka.

Višja povprečna mesečna plača za marec je predvsem posledica zvišanja zakonsko določene minimalne plače in višjega povprečnega števila plačanih ur (za 10,8 odstotka na 175 ur). Marca je povprečna bruto plača znašala 1499,23 evra. V primerjavi s februarjem se je zvišala za 4,7 odstotka, so zapisali na Statističnem uradu RS.

Povprečna mesečna neto plača za marec je znašala 967,32 evra; glede na februar je bila višja za točno 4 odstotke.

Višje plače tudi v gradbeništvu
V primerjavi z mesecem prej se je plača zvišala v vseh dejavnostih, razen v zdravstvu in socialnem varstvu, javni upravi in obrambi ter dejavnosti obvezne socialne varnosti.

Najbolj se je plača zvišala v predelovalnih dejavnostih, sledile so dejavnosti kmetijstvo in lov, gozdarstvo, ribištvo, informacijske in komunikacijske dejavnosti in gradbeništvo.

Povprečna mesečna bruto plača se je glede na prejšnji mesec zvišala v vseh statističnih regijah, najbolj v jugovzhodni Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.