“Maribor ni konkurenčen”

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Investicije. Gospodarstvo šepa tudi na Štajerskem. Brez težav le nekaj podjetij.
Oglej si celoten članek

Maribor. “Štajersko gospodarstvo seveda deli usodo slovenskega in je v slabi kondiciji. V tem trenutku so investicije prej izjema kot pravilo. Le nekaj je podjetij, ki lahko brez težav poslujejo iz lastnega denarnega toka,” je za Žurnal povedala Aleksandra Podgornik, direktorica Štajerske gospodarske zbornice.

Ob visoki socialni stiski, ki pesti Maribor, in kar 17-odstotni brezposelnosti so tudi gospodarske razmere vse prej kot rožnate. Novih investitorjev ni na vidiku, nekdaj uspešna podjetja so v slabem stanju.

Niso še pokazali volje

Podgornikova je poudarila, da Maribor trenutno ni konkurenčen za tuje investitorje. “Zato smo v preteklosti dali pobudo in nam je tudi uspelo doseči, da so pristojni spremenili zakon in dodali člen, s katerim je prodaja zemljišča dovoljena tudi pod ocenjeno vrednostjo, kadar gre za posebne primere in lokacije,” je dejala Podgornikova in dodala, da čeprav zakon že omogoča drugačen pristop, na mariborski občini še niso pokazali volje in pripravljenosti za to.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.