Maribor: Pijan voznik povzročil nesrečo in poskušal pobegniti iz UKC

Foto: Primož Lavre tzkoper18.09.07, lisice, zapor, foto: primoz lavre
Policisti so v sredo vinjenemu vozniku, ki je v Framu povzročil prometno nesrečo, odredili strokovni pregled v UKC Maribor.
Oglej si celoten članek

Tam pa so morali zoper 47-letnika uporabiti prisilna sredstva, saj je poskušal pobegniti, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

V sredo malo po poldnevu je 47-letnik na Turnerjevi ulici v Framu z osebnim avtomobilom izsilil prednost 54-letni voznici osebnega avtomobila. Vozili sta trčili, ob tem pa se je voznica lažje poškodovala in so jo z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor.

Policisti so oba preizkusili z elektronskim alkotestom. Medtem ko voznica osebnega avtomobila v organizmu ni imela alkohola, je imel voznik v organizmu kar 1,04 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu odredili strokovni pregled v UKC Maribor, kjer pa so morali zoper njega celo uporabiti prisilna sredstva in ga vkleniti, saj je poskušal pobegniti.

Policisti ga bodo zaradi utemeljenega suma nevarne vožnje v cestnem prometu ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi nedostojnega vedenja do policistov in neupoštevanja zakonito odrejenih ukrepov policistov pa si je prislužil tudi plačilni nalog.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:59 4. Oktober 2018.

    Verjetno je računal na policijsko stavko in solidarnost s kršitelji .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.