Slovenija
6253 ogledov

Maribor: Pijan voznik povzročil nesrečo in poskušal pobegniti iz UKC

tzkoper18.09.07, lisice, zapor, foto: primoz lavre Primož Lavre
Policisti so v sredo vinjenemu vozniku, ki je v Framu povzročil prometno nesrečo, odredili strokovni pregled v UKC Maribor.

Tam pa so morali zoper 47-letnika uporabiti prisilna sredstva, saj je poskušal pobegniti, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

V sredo malo po poldnevu je 47-letnik na Turnerjevi ulici v Framu z osebnim avtomobilom izsilil prednost 54-letni voznici osebnega avtomobila. Vozili sta trčili, ob tem pa se je voznica lažje poškodovala in so jo z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor.

Policisti so oba preizkusili z elektronskim alkotestom. Medtem ko voznica osebnega avtomobila v organizmu ni imela alkohola, je imel voznik v organizmu kar 1,04 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so mu odredili strokovni pregled v UKC Maribor, kjer pa so morali zoper njega celo uporabiti prisilna sredstva in ga vkleniti, saj je poskušal pobegniti.

Policisti ga bodo zaradi utemeljenega suma nevarne vožnje v cestnem prometu ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi nedostojnega vedenja do policistov in neupoštevanja zakonito odrejenih ukrepov policistov pa si je prislužil tudi plačilni nalog.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 13:59 04.oktober 2018.

    Verjetno je računal na policijsko stavko in solidarnost s kršitelji .