Zapeljala v nasprotno smer, po nekaj minutah je hudo počilo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Pri Mariboru je voznica napačno zavila na avtocesto, nato pa še enkrat. Končalo se je s tragedijo.
Oglej si celoten članek

Na pomurski avtocesti med Pernico in Mariborom se je pred razcepom Dragučova okoli 11.30 zgodila huda prometna nesreča, v katero je bilo udeležnih več vozil.

79-letna voznica osebnega avtomobila je v rondoju Pesnica napačno zavila na avtocesto  A1 in v napačni smeri vozila do razcepa Dragučova, je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor.

Tam pa je voznica zavila na avtocesto A5 in nadaljevala vožnjo v  napačni smeri proti Pernici. Nekaj vozil, ki so vozila v smeri proti Mariboru, se ji je uspelo izogniti, nato pa ji je nasproti pravilno po prehitevalnem pasu pripeljala 27-letna voznica osebnega avtomobila. Po prehitevalnem pasu je vozila, ker je po voznem pasu vozilo tovorno vozilo. 

Voznica se ni imela možnosti umakniti in je čelno trčila v vozilo 79-letnice. Vozilo 27-letnice je nato bočno odbilo še v omenjeno tovorno vozilo, ki ga je vozil 67-letni voznik.

"V  prometni  nesreči  je umrla 85-letna sopotnica v vozilu povzročiteljice, telesno, verjetno huje, pa sta se poškodovali obe voznici in tudi 60-letna sopotnica v vozilu mlajše voznice. Voznik  tovornega vozila v prometni nesreči ni bil poškodovan," je pojasnil Šadl.

Ogled kraja prometne nesreče je vodila dežurna preiskovalna sodnica, prisotna pa je bila tudi dežurna državna tožilka. Policisti bodo zoper 79-letno povzročiteljico prometne nesreče podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

Zaradi prometne nesreče je bil avtocesta A5, v smeri proti Mariboru, zaprta skoraj do 15. ure. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 06:38 7. Avgust 2021.

    Skrajni čas, da se vse tiste roke na tabli odstrani, ker vedno povzročajo zmedo v glavi voznika ! in na …

  • 23:14 6. Avgust 2021.

    Kdo sploh daje tako starim ljudem vozniške? Verjetno je bila še na kakšnih zdravilih za živce, da se ni niti …

  • 22:51 6. Avgust 2021.

    pa kaj se jezite nad njo, pojdite se jezit na 20-letniki, ki vozijo po nasvetih garmina in ne upoštevajo nobenih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.