Maribor že diha z dalajlamo

Foto: BC/Mediaspeed
Foto: BC/Mediaspeed
V pričakovanju. Danes veliko predavanje v dvorani Tabor; jutri se dalajlami pridružijo drugi nobelovci.
Oglej si celoten članek

Včeraj zgodaj popoldne je z Dunaja priletel 14. dalajlama Tenzin Gjatso. V Mariboru se tokrat mudi drugič, prvič je bil na obisku aprila 2010.Tokrat se je odzval povabilu Mestne občine Maribor (MOM) in župana Franca Kanglerja.

Danes se v mestu ob Dravi namreč začenja srečanje Nobelovih nagrajencev, na katerem bo predaval tudi dalajlama. Ta se bo širši javnosti predstavil ob 13.30 v dvorani Tabor; med drugim bo spregovoril o tem, kako ohranjati duševni mir, in o težavah, s katerimi se spoprijema človeštvo. Za njegove modrosti bo treba kupiti vstopnice, ki stanejo od sedem do petnajst evrov.

Za mir z dalajlamo naprej

Na prireditev Maribor za mir, ki poteka tudi v sklopu Evropske prestolnice kulture, so sicer povabili 29 nobelovcev, vendar so se vabilu odzvali le štirje.

Poleg dalajlame bodo tako v četrtek v Slovenskem narodnem gledališču Maribor na panelni razpravi sodelovali nobelovci Rigoberta Menchú Tum (gvatemalska borka za človekove pravice), Muhamad Junus (ekonomist iz Bangladeša) in Lučka Kajfež Bogataj (slovenska klimatologinja).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.