Slovenija
15 ogledov

Maribor že diha z dalajlamo

dalajlama, tenzin gyatso, maribor, obisk, franc kangler BC/Mediaspeed
V pričakovanju. Danes veliko predavanje v dvorani Tabor; jutri se dalajlami pridružijo drugi nobelovci.

Včeraj zgodaj popoldne je z Dunaja priletel 14. dalajlama Tenzin Gjatso. V Mariboru se tokrat mudi drugič, prvič je bil na obisku aprila 2010.Tokrat se je odzval povabilu Mestne občine Maribor (MOM) in župana Franca Kanglerja.

Danes se v mestu ob Dravi namreč začenja srečanje Nobelovih nagrajencev, na katerem bo predaval tudi dalajlama. Ta se bo širši javnosti predstavil ob 13.30 v dvorani Tabor; med drugim bo spregovoril o tem, kako ohranjati duševni mir, in o težavah, s katerimi se spoprijema človeštvo. Za njegove modrosti bo treba kupiti vstopnice, ki stanejo od sedem do petnajst evrov.

Za mir z dalajlamo naprej

Na prireditev Maribor za mir, ki poteka tudi v sklopu Evropske prestolnice kulture, so sicer povabili 29 nobelovcev, vendar so se vabilu odzvali le štirje.

Poleg dalajlame bodo tako v četrtek v Slovenskem narodnem gledališču Maribor na panelni razpravi sodelovali nobelovci Rigoberta Menchú Tum (gvatemalska borka za človekove pravice), Muhamad Junus (ekonomist iz Bangladeša) in Lučka Kajfež Bogataj (slovenska klimatologinja).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.