Mariborčan vzgajal konopljo

Foto: PU Maribor Zaseg konoplje. Foto: PU Maribor Zaseg konoplje. Foto: PU Maribor Zaseg konoplje. Foto: PU Maribor Zaseg konoplje.
Mariborski policisti so pri 33-letnem Mariborčanu doma našli posebno prirejen prostor za vzgojo prepovedane droge, v katerem so našli konopljo.
Oglej si celoten članek

Policisti so Mariborčana začeli preiskovati potem, ko so dobili informacijo, da doma vzgaja konopljo. Šestega oktobra so tako opravili hišni preiskavi na njegovem domu v Mariboru in hiši v okolici Ormoža.

"V Mariboru so v osebnem avtomobilu našli ročno zvito cigareto, v kateri naj bi bila prepovedana droga, in teleskopsko palico, v hiši v okolici Ormoža pa posebno prirejen prostor za vzgojo prepovedane droge, v katerem je bilo 193 rastlin zelene barve v višini od 15 do 85 centimetrov," so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Isti dan so opravili še hišno preiskavo v njegovem začasnem bivališču v Miklavžu na Dravskem polju, kjer so našli še 68 delno posušenih rastlin in elektronsko tehtnico. Predmete so policisti zasegli in odvzeli vzorce za testiranje.

Zoper 33-letnika bodo zaradi posesti manjše količine prepovedane droge v cigareti in zaradi posesti teleskopske palice uvedli prekrškovni postopek, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.