Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Mariborčan vzgajal konopljo

Zaseg konoplje.
1/4
PU Maribor
Mariborski policisti so pri 33-letnem Mariborčanu doma našli posebno prirejen prostor za vzgojo prepovedane droge, v katerem so našli konopljo.

Policisti so Mariborčana začeli preiskovati potem, ko so dobili informacijo, da doma vzgaja konopljo. Šestega oktobra so tako opravili hišni preiskavi na njegovem domu v Mariboru in hiši v okolici Ormoža.

"V Mariboru so v osebnem avtomobilu našli ročno zvito cigareto, v kateri naj bi bila prepovedana droga, in teleskopsko palico, v hiši v okolici Ormoža pa posebno prirejen prostor za vzgojo prepovedane droge, v katerem je bilo 193 rastlin zelene barve v višini od 15 do 85 centimetrov," so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Isti dan so opravili še hišno preiskavo v njegovem začasnem bivališču v Miklavžu na Dravskem polju, kjer so našli še 68 delno posušenih rastlin in elektronsko tehtnico. Predmete so policisti zasegli in odvzeli vzorce za testiranje.

Zoper 33-letnika bodo zaradi posesti manjše količine prepovedane droge v cigareti in zaradi posesti teleskopske palice uvedli prekrškovni postopek, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.