Mariborska nadškofija zavrača očitke

Foto: Katarina Pernat Betnava
Obnova Betnave. Družba Vegrad naj bi bila glavni krivec za zaplet pri obnovi dvorca, trdi nadškofija.
Oglej si celoten članek

V odzivu na poročanje medijev o domnevnih nepravilnostih pri pridobivanju okoli dveh milijonov evrov evropskih sredstev za prenovo dvorca Betnava se je odzvala tudi mariborska nadškofija, ki je lastnica objekta.

“Žrtvi nekorektnosti”
“Gospodarska uprava Nadškofije Maribor in družba Betnava sta žrtvi nekorektnega poslovnega odnosa Vegrada kot gradbenega izvajalca v projektu,” je pojasnil Igor Vojinovič iz mariborske nadškofije. Zahteva za izplačilo javnih sredstev, ki jo je družba Betnava leta 2009 naslovila na ministrstvo za gospodarstvo, naj bi po besedah nadškofije temeljila na dveh plačanih začasnih gradbenih situacijah. Situaciji je na podlagi plačanega materiala in sklopa opravljenih gradbenih del, ki so bila deloma še v fazi izvajanja in naj bi se v tem sklopu v celoti končala do konca novembra 2009, izdal Vegrad. “Prepričani smo bili, da zahteva ni bila v nasprotju s predpisi, kar se je potrdilo tudi z izplačilom zahtevka s strani ministrstva. Zato zavračamo očitke o potvarjanju dokumentov,” je zapisal Vojinovič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.