Slovenija
2 ogledov

Mariborska nadškofija zavrača očitke

Betnava Katarina Pernat
Obnova Betnave. Družba Vegrad naj bi bila glavni krivec za zaplet pri obnovi dvorca, trdi nadškofija.

V odzivu na poročanje medijev o domnevnih nepravilnostih pri pridobivanju okoli dveh milijonov evrov evropskih sredstev za prenovo dvorca Betnava se je odzvala tudi mariborska nadškofija, ki je lastnica objekta.

“Žrtvi nekorektnosti”
“Gospodarska uprava Nadškofije Maribor in družba Betnava sta žrtvi nekorektnega poslovnega odnosa Vegrada kot gradbenega izvajalca v projektu,” je pojasnil Igor Vojinovič iz mariborske nadškofije. Zahteva za izplačilo javnih sredstev, ki jo je družba Betnava leta 2009 naslovila na ministrstvo za gospodarstvo, naj bi po besedah nadškofije temeljila na dveh plačanih začasnih gradbenih situacijah. Situaciji je na podlagi plačanega materiala in sklopa opravljenih gradbenih del, ki so bila deloma še v fazi izvajanja in naj bi se v tem sklopu v celoti končala do konca novembra 2009, izdal Vegrad. “Prepričani smo bili, da zahteva ni bila v nasprotju s predpisi, kar se je potrdilo tudi z izplačilom zahtevka s strani ministrstva. Zato zavračamo očitke o potvarjanju dokumentov,” je zapisal Vojinovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.