Policisti za volanom ujeli pijanega mariborskega podžupana, končalo se je tako ...

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Mariborskega podžupana Gregorja Reichenberga so policisti ustavili, ko je vozil pod vplivom alkohola. Podžupan je že ponudil odstop.
Oglej si celoten članek

Na silvestrovo so policisti ustavili mariborskega podžupana Gregorja Reichenberga. Rezultat alkotesta je pokazal, da je imel v krvi 0,33 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, poroča Večer. Izrečena mu je bila kazen v višini 600 evrov in osmih kazenskih točk, poleg tega so mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje. 

Reichenberg je že ponudil odstop s funkcije, ki jo opravlja nepoklicno, ni pa še jasno, ali ga bo mariborski župan Saša Arsenović sprejel. Pojasnil je tudi, da gre za prve kazenske točke, ki jih je kdaj prejel. 

To v zadnjem obdobju ni prvi tak primer, ki odmeva v Mariboru. Spomnimo, da je zaradi povzročitve prometne nesreče, na kar naj bi poskušal podkupiti zdravnika, konec decembra odstopil nadzornik mariborskega Javnega holdinga. 

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 14:16 8. Januar 2024.

    Postojnski župan takrat, ko so ga ujeli mrtvo pijanega, ni odstopil. Aja, v teoretično najbogatejšem, a hkrati najbolj zanemarjenem mestu …

  • 10:11 8. Januar 2024.

    Nič posebnega, če je imel revež maligane v riti, ob vsakodnevnem gledanju programa na Slovenija 3, program parlamenta, še pred …

  • 09:58 8. Januar 2024.

    a zdej veste zakaj mora slovenij aimet falcona ? a ste že videl letečga policaja ? jest sam ležečga.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.