Slovenija
10856 ogledov

Policisti za volanom ujeli pijanega mariborskega podžupana, končalo se je tako ...

Prometna Policija Saša Despot
Mariborskega podžupana Gregorja Reichenberga so policisti ustavili, ko je vozil pod vplivom alkohola. Podžupan je že ponudil odstop.

Na silvestrovo so policisti ustavili mariborskega podžupana Gregorja Reichenberga. Rezultat alkotesta je pokazal, da je imel v krvi 0,33 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, poroča Večer. Izrečena mu je bila kazen v višini 600 evrov in osmih kazenskih točk, poleg tega so mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje. 

Reichenberg je že ponudil odstop s funkcije, ki jo opravlja nepoklicno, ni pa še jasno, ali ga bo mariborski župan Saša Arsenović sprejel. Pojasnil je tudi, da gre za prve kazenske točke, ki jih je kdaj prejel. 

To v zadnjem obdobju ni prvi tak primer, ki odmeva v Mariboru. Spomnimo, da je zaradi povzročitve prometne nesreče, na kar naj bi poskušal podkupiti zdravnika, konec decembra odstopil nadzornik mariborskega Javnega holdinga. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 15
  • Majazmaja 14:16 08.januar 2024.

    Postojnski župan takrat, ko so ga ujeli mrtvo pijanega, ni odstopil. Aja, v teoretično najbogatejšem, a hkrati najbolj zanemarjenem mestu nimajo alternative, razen totalno zapitega Verbiča, ki je odbluzil 2 ali 3 mandate in so se ga s težavo znebili.

  • Grof 10:11 08.januar 2024.

    Nič posebnega, če je imel revež maligane v riti, ob vsakodnevnem gledanju programa na Slovenija 3, program parlamenta, še pred mesecem vse v žoivo, danes ponovitve, znova, pa znova posnetki stari po mesec dni danes posnetek, ponovitev iz 12.12.2023, halo, ...prikaži večlo, pa koga zanima to sranje, razen Goloba in kaj preostane narodu, pod vlado tega, bolnega ksihta, narod bo konzumiral maligane, dokler bo ta priskutneš na oblasti, Program, pa mora biti v živo prenašan iz hrama demokracije, če to sploh je, ...

  • rd2dmk2 09:58 08.januar 2024.

    a zdej veste zakaj mora slovenij aimet falcona ? a ste že videl letečga policaja ? jest sam ležečga.