Marinič se oklepa stolčka

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Četudi so se mu odrekli v lastni stranki, se poslanski funkciji ne namerava odpovedati.
Oglej si celoten članek

Višje sodišče v Ljubljani je zavrnilo pritožbo poslanca SDS Branka Mariniča in potrdilo odločitev kranjskega sodišča. Ta ga je zaradi goljufanja pri izpitu iz nemščine na Fakulteti za organizacijske vede obsodilo na pet mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta.

Marinič trdi, da višje sodišče ni razsodilo prav in napoveduje, da bo uporabil vsa pravna sredstva. Prav tako se, kot je danes potrdil za Val 202, ne namerava odpovedati poslanski funkciji, čeprav ga je k temu že pozval predsednik državnega zbora (DZ) Gregor Virant, odpovedali pa so se mu tudi v njegovi stranki.

"Po nedvoumnih sodbah sodišč na dveh stopnjah je kristalno jasno, da bi moral poslanec SDS branko Marinič takoj odstopiti," je včeraj dejal Virant. "Odstop Mariniča bi bil v tem trenutku za Mariniča tudi edina častna poteza, hkrati pa tudi nujna za zavarovanje ugleda DZ."

V SDS pričakujejo, da bo Marinič vrnil poslanski mandat, čeprav je Marinič napovedal pritožbo. Če bi se odločil za odhod iz DZ, bi ga na njegovem poslanskem sedežu nadomestil predsednik podmladka SDS Andrej Čuš.

Vednar je to malo verjetno, najverjetneje je, da bo odšel med nepovezane poslance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 14:53 24. November 2012.

    Koalicija postaja čedalje šibkejša z prebegi v nepovezane poslance. Še kak takšen se naj najde, pa koalicija v parlamentu ne …

  • 11:10 24. November 2012.

    sam seb škodo dela...bolj se oklepa stolčka, bol v drek tone...ne razumem

  • 10:05 24. November 2012.

    ha ha, pa res...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.