Slovenija
26 ogledov

Marinič se oklepa stolčka

Poslanec SDS Branko Marinič. Dejan Mijović
Četudi so se mu odrekli v lastni stranki, se poslanski funkciji ne namerava odpovedati.

Višje sodišče v Ljubljani je zavrnilo pritožbo poslanca SDS Branka Mariniča in potrdilo odločitev kranjskega sodišča. Ta ga je zaradi goljufanja pri izpitu iz nemščine na Fakulteti za organizacijske vede obsodilo na pet mesecev pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta.

Marinič trdi, da višje sodišče ni razsodilo prav in napoveduje, da bo uporabil vsa pravna sredstva. Prav tako se, kot je danes potrdil za Val 202, ne namerava odpovedati poslanski funkciji, čeprav ga je k temu že pozval predsednik državnega zbora (DZ) Gregor Virant, odpovedali pa so se mu tudi v njegovi stranki.

"Po nedvoumnih sodbah sodišč na dveh stopnjah je kristalno jasno, da bi moral poslanec SDS branko Marinič takoj odstopiti," je včeraj dejal Virant. "Odstop Mariniča bi bil v tem trenutku za Mariniča tudi edina častna poteza, hkrati pa tudi nujna za zavarovanje ugleda DZ."

V SDS pričakujejo, da bo Marinič vrnil poslanski mandat, čeprav je Marinič napovedal pritožbo. Če bi se odločil za odhod iz DZ, bi ga na njegovem poslanskem sedežu nadomestil predsednik podmladka SDS Andrej Čuš.

Vednar je to malo verjetno, najverjetneje je, da bo odšel med nepovezane poslance.

Komentarjev 8
  • mirko 14:53 24.november 2012.

    Koalicija postaja čedalje šibkejša z prebegi v nepovezane poslance. Še kak takšen se naj najde, pa koalicija v parlamentu ne bo imela več zadosti glasov za sprejemanje zakonov. Opozicija pa lahko z podporo nepovezanih poslancev celo zruši to vlado. Po ...prikaži več drgi strani pa Mariniča popolnoma razumem, saj s tem rešuje svoje finance. Kje bi se pa še sploh lahko zaposlil v tej državi, če bi vrnil poslanski mandat ? Glede na to, da je prešvercal nemščino, je vprašanje kako je naredil izobrazbo. Adijo pamet, kam smo padli.

  • Alena 11:10 24.november 2012.

    sam seb škodo dela...bolj se oklepa stolčka, bol v drek tone...ne razumem

  • rogg 10:05 24.november 2012.

    ha ha, pa res...