"Očitno mi nekdo želi, da se mučim naprej"

Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ Foto: Saša Despot seja DZ
Marjan Šarec je prisegel kot novi predsednik vlade.
Oglej si celoten članek

Kandidaturo Marjan Šarca za predsednika vlade je na tajnem glasovanju podprlo 55 poslancev, proti njegovi izvolitvi je glasovalo 31 poslancev. Ena glasovnica je bila neveljavna.

Slovenija To je Marjan Šarec obljubil Slovencem

"Zahvaljujem se vsem, ki so glasovali zame, glasov je bilo več, kot smo pričakovali. Zahvaljujem se tudi vsem, ki zame niso glasovali," je Šarec dejal po izvolitvi. Dodal je, da bo delal tudi v dobro tistih, ki ga niso izvolili in se spomnil vseh, ki so zanj glasovali na zadnjih voltvah. "Brez njih danes ne bi bil na tem mestu."

"Namenil bom vse svoje moči za to, da bo bolje vsem."

Marjan Šarec

Dodal je, da bodo morali v naslednjih dneh vložiti velike napore, da bodo potrdili ministre in prisegli kot celotna vlada z polnimi pooblastili.

Foto: Saša Despot seja DZ

Slovenija Kako naj verjamem, da bodo stranke, ki so poslabšale razmere, zdaj vse rešile?

Šarec je ob napovedani podpori 54 poslancev na tajnih volitvah prejel 55 glasov, torej en glas več od pričakovanega. "Očitno mi tisti, ki mi je namenil en glas več, želi, da se mučim naprej," je dejal po izvolitvi.

Sestavljanje ministrske ekipe

Šarec mora predlog ministrske liste predložiti do začetka septembra. Če tega ne bo storil, mu lahko državni zbor določi nov rok. Pred potrditvijo ministrov, za katero je potrebna navadna večina, bodo na pristojnih odborih potekala še zaslišanja kandidatov. Glasovanje o ministrih je sicer predvideno 13. septembra.

Peterica strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS je o kadrovski razdelitvi resorjev sicer že začela razpravo, a, kot je bilo slišati večkrat v minulih dneh, križanka ni dokončana, dokler ni v celoti popolnjena. O imenih se bodo posvetovali tudi z zunajvladno partnerico Levico, ki pa je po podpisu protokola o sodelovanju s peterico zavezana nenasprotovanju listi kandidatov za ministre.

Slovenija Prisotnih 85 poslancev, koga ni?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 57

  • 19:31 18. Avgust 2018.

    Tomaž pojdi v prekmurje in v vaški gostilni pohvali delo Židana.Po možnosti imej na avtu LJ tablico.Po tem kar boš …

  • 15:36 18. Avgust 2018.

    Dole JANŠISTI

  • 13:37 18. Avgust 2018.

    prav zanima me čačko bi se oklepali državnega zbora če bi vsak podpisal izjavo da če kaj zašuštra da mora …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.