Slovenija
10410 ogledov

"Očitno mi nekdo želi, da se mučim naprej"

seja DZ
1/14
Saša Despot
Marjan Šarec je prisegel kot novi predsednik vlade.

Kandidaturo Marjan Šarca za predsednika vlade je na tajnem glasovanju podprlo 55 poslancev, proti njegovi izvolitvi je glasovalo 31 poslancev. Ena glasovnica je bila neveljavna.

seja DZ Slovenija To je Marjan Šarec obljubil Slovencem

"Zahvaljujem se vsem, ki so glasovali zame, glasov je bilo več, kot smo pričakovali. Zahvaljujem se tudi vsem, ki zame niso glasovali," je Šarec dejal po izvolitvi. Dodal je, da bo delal tudi v dobro tistih, ki ga niso izvolili in se spomnil vseh, ki so zanj glasovali na zadnjih voltvah. "Brez njih danes ne bi bil na tem mestu."

"Namenil bom vse svoje moči za to, da bo bolje vsem."

Marjan Šarec

Dodal je, da bodo morali v naslednjih dneh vložiti velike napore, da bodo potrdili ministre in prisegli kot celotna vlada z polnimi pooblastili.

seja DZ | Avtor: Saša Despot Saša Despot

seja DZ Slovenija Kako naj verjamem, da bodo stranke, ki so poslabšale razmere, zdaj vse rešile?

Šarec je ob napovedani podpori 54 poslancev na tajnih volitvah prejel 55 glasov, torej en glas več od pričakovanega. "Očitno mi tisti, ki mi je namenil en glas več, želi, da se mučim naprej," je dejal po izvolitvi.

Sestavljanje ministrske ekipe

Šarec mora predlog ministrske liste predložiti do začetka septembra. Če tega ne bo storil, mu lahko državni zbor določi nov rok. Pred potrditvijo ministrov, za katero je potrebna navadna večina, bodo na pristojnih odborih potekala še zaslišanja kandidatov. Glasovanje o ministrih je sicer predvideno 13. septembra.

Peterica strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS je o kadrovski razdelitvi resorjev sicer že začela razpravo, a, kot je bilo slišati večkrat v minulih dneh, križanka ni dokončana, dokler ni v celoti popolnjena. O imenih se bodo posvetovali tudi z zunajvladno partnerico Levico, ki pa je po podpisu protokola o sodelovanju s peterico zavezana nenasprotovanju listi kandidatov za ministre.

Državni zbor Slovenija Prisotnih 85 poslancev, koga ni?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 57
  • asmas1965 19:31 18.avgust 2018.

    Tomaž pojdi v prekmurje in v vaški gostilni pohvali delo Židana.Po možnosti imej na avtu LJ tablico.Po tem kar boš doživel ne boš več hvalil nekoga ,ki ne poznaš njeovega ozadja.Logarju pa ni uspelo ker banka po navodilih ozadja (bivše ...prikaži več Pirc Musarjeve) ni hotela dati zahtevanih podatkov in je tako ostalo samo pri "predvidevanjih"brez možnosti dokazovanja.Če bi Logar dobil zahtevane dokumente in bi to prišlo v javnost bi Slovenija ZNORELA to mi je osebno povedal nekdo ki je bil tedaj v vrhu neke d

  • dragec 15:36 18.avgust 2018.

    Dole JANŠISTI

  • Albatroz 13:37 18.avgust 2018.

    prav zanima me čačko bi se oklepali državnega zbora če bi vsak podpisal izjavo da če kaj zašuštra da mora vrniti razliko honorarja ki presega minimalni plači, in za svoja dejanja mora odgovarjati brez vsakršne imunitete, ter naslednji mandat nesme ...prikaži več delati v državnem zbori ali biti soudeležen stranki ki je povezana z državnim zborom.