Marjana Šarca bo nadomestila Karla Urh

Foto: Anže Petkovšek Sestanek predsednikov strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so po umiku NSi iz koalicijskih pogajanj nadaljevali pogovore o možnosti oblikovanja koalicije.
Foto: Anže Petkovšek Sestanek predsednikov strank LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so po umiku NSi iz koalicijskih pogajanj nadaljevali pogovore o možnosti oblikovanja koalicije.
Namesto novega predsednika vlade bo v poslanske klopi sedla Karla Urh.
Oglej si celoten članek

Karla Urh, ki je po poklicu učiteljica, ima v skladu s sklepom Državne volilne komisije (DVK) po izvolitvi Marjana Šarca za predsednika vlade pravico do opravljanja poslanske funkcije. V okraju Radovljica 2 je namreč dosegla 15,05 odstotka, kar je malenkost več kot LMŠ-jeva kandidatka Irena Pirc, ki je na Jesenicah zbrala 14,96 odstotka. Za primerjavo Marjan Šarec je v Kamniku zbral 36,32 odstotka.

Nova poslanka, rojena leta 1961, je zaposlena na OŠ Stranje, kot predmetna učiteljica poučuje glasbeno umetnost. S stranko LMŠ pa je sodeč po zapisu na njihovi spletni strani povezana od samih začetkov. 

Državni zbor o nadomestni poslanki odločal že na današnji izredni seji, kar pomeni, da bo nova poslanka LMŠ s poslanskim delom začela že danes. Obsežnejše menjave v poslanskih klopeh pa se obetajo ponovno septembra, če oziroma ko bo izvoljena vlada Marjana Šarca. Pričakovati je, da bodo več ministrskih resorjev vodili posamezniki, ki trenutno zasedajo poslanska mesta, med drugim Miro Cerar, Zdravko Počivalšek (oba SMC) ter Marko Bandelli in Peter Jožef Česnik (oba SAB).

Če oziroma ko bo Cerar izvoljena za ministra bo priložnost, da zasede poslanski stolček glede na rezultat na volitvah, najprej ponujena Janiju Möderndorferju, Počivalška pa bi v državnem zboru nadomestil nekdanji nogometaš Gregor Židan. Mesto Bandellija bo najprej ponujeno Andreju Šušmelju, mesto Česnika pa podpredsednici stranke SAB Maši Kociper.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.