Martinovanje raztegnil še do danes zjutraj

Policisti so tudi ta konec tedna poostreno preverjali voznike, saj je v Sloveniji že običaj, da se martinovanja raztegnejo čez dva vikenda. Med drugim so ujeli tudi voznika, ki je vozil kakih 200 km/h.
Oglej si celoten članek

"V petek so nas vozniki sami opozorili na voznika belega BMW-ja, ki naj bi se vozil s hitrostjo okrog 200 kilometrov na uro, pred seboj pa naj bi prehiteval vse voznike," pove Anita Leskovec s koprske policije. Policisti so voznika, 49-letnega državjana Francije, ustavili na Fernetičih, na razdalji dobrih dveh kilometrov je vozil s povprečjo hitrostjo 187 kilometrov na uro. Policisti so mu izrekli denarno globo v znesku 250 evrov, dobil pa je tudi tri kazenske točke.

Koprski policisti so imeli opravka tudi z opitim italijanskim voznikom, ki je pri Dutovljah v soboto zjutraj ob 4. uri zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil na streho. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 0.45 mg/l alkohola.

Mariborski policisti so medtem obravnavali pijanega voznika, ki je povzročil prometno nesrečo. Danes zgodaj zjutraj okrog 3.20 je v podvozu izven naselja Pragersko, na glavni cesti Slovenska Bistrica – Ptuj, 56-letni voznik bočno trčil v tovorno vozilo s polpriklopnikom, ki ga je nasproti pripeljal 55-letni moški. Policisti so ugotovili, da je bil voznik osebnega avtomobila močno pod vplivom alkohola, saj mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu  kar 1,04 mg/l alkohola. Policisti so mu takoj odvzeli vozniško dovoljenje, srečal pa se bo tudi s pristojnim sodnikom.

Vozila kljub ukrepu prepovedi

Črnomaljski policisti so bili v petek obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Kočevju. Voznik osebnega avtomobila Renault twingo je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Policisti so 27-letnega povzročitelja nesreče izsledili, zoper njega bodo ustrezno ukrepali.

Metliški policisti so medtem včeraj popoldne obravnavali prometno nesrečo pri Trnovcu; 49-letna voznica osebnega avtomobila je zaradi prehitre vožnje izgubila oblast nad vozilom, zapeljala na nasprotni vozni pas, kjer je z vozilom oplazila drugo vozilo, nato pa zapeljala na brežino, kjer je njen avto obstal. V nesreči se je lažje poškodovala potnica v vozilu udeleženca. Povzročiteljica nesreče je imela v litru izdihanega zraka 0,55 miligramov alkohola. Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenja in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Črnomaljski policisti so v petek ustavili voznika avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola, krški pa 41-letno voznico, ki je vozila kljub izrečenemu ukrepu prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Ni upošteval znakov za ustavljanje

Včeraj pozno zvečer so policisti v Ajdovščini ustavljali počasi vozečega voznika osebnega avtomobila, ki ni upošteval policijskih znakov (modrih luči in kratkega zvočnega znaka s sireno) za zaustavitev vozila. Peljal se je do parkirišča pred enim od stanovanjskih blokov, kjer se je ustavil. Policisti so v postopku 54-letnemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno zasegli vozniško dovoljenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.