Martinovo lahko tudi ubija

Foto: Žurnal24 Znanstveniki želijo pijanim voznikom z novimi sistemi preprečiti, da bi sedli za

Your browser doesn’t support HTML5 video

V poostrenih nadzorih, ki so pretekli konec tedna potekali v okviru akcije Alkohol ubija, so policisti preizkusili 3200 voznikov. V 104 primerih je bil voznik ali voznica v vinjenem stanju.
Oglej si celoten članek

Vodja sektorja prometne policije Ivan Kapun je pojasnil, da so 46 ljudi pridržali. Število pridržanih je nekoliko nižje kot lani. S tem je policija do neke mere zadovoljna. "Predvsem smo pa zadovoljni s tem, da ni bilo smrtne žrtve na naših cestah," je povedal Kapun.

Poučno predavanje o alkoholu
Policija je na ekonomski šoli v Ljubljani dijakom predstavila prizadevanja policije za zmanjšanje deleža alkoholiziranih udeležencev v prometnih nesrečah. Za mlade so pripravili poučno predavanje o alkoholu in varnosti v cestnem prometu.
Ob tej priložnosti so dijaki lahko preizkusili posebna očala, s katerimi so se prepričali, kako uživanje alkohola okrni posameznikove vozne sposobnosti. Vrhunski športnik Robert Kranjec, ki je obenem tudi zaposlen v policiji, bo mlade pozval k manjši porabi alkohola in razvijanju zdravega življenjskega sloga.
 
Kapun je povzel tudi rezultate prvega dela policijskih poostrenih nadzorov prometa v obdobju martinovanja. Napovedal je še drugi del nadzorov nad psihofizičnim stanjem voznikov, ki jih bodo izvajali vse do 15. novembra in nato še ves december.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.