Slovenija
14 ogledov

Martinovo lahko tudi ubija

Znanstveniki želijo pijanim voznikom z novimi sistemi preprečiti, da bi sedli za
1/2
Žurnal24 main
V poostrenih nadzorih, ki so pretekli konec tedna potekali v okviru akcije Alkohol ubija, so policisti preizkusili 3200 voznikov. V 104 primerih je bil voznik ali voznica v vinjenem stanju.

Vodja sektorja prometne policije Ivan Kapun je pojasnil, da so 46 ljudi pridržali. Število pridržanih je nekoliko nižje kot lani. S tem je policija do neke mere zadovoljna. "Predvsem smo pa zadovoljni s tem, da ni bilo smrtne žrtve na naših cestah," je povedal Kapun.

Poučno predavanje o alkoholu
Policija je na ekonomski šoli v Ljubljani dijakom predstavila prizadevanja policije za zmanjšanje deleža alkoholiziranih udeležencev v prometnih nesrečah. Za mlade so pripravili poučno predavanje o alkoholu in varnosti v cestnem prometu.
Ob tej priložnosti so dijaki lahko preizkusili posebna očala, s katerimi so se prepričali, kako uživanje alkohola okrni posameznikove vozne sposobnosti. Vrhunski športnik Robert Kranjec, ki je obenem tudi zaposlen v policiji, bo mlade pozval k manjši porabi alkohola in razvijanju zdravega življenjskega sloga.
 
Kapun je povzel tudi rezultate prvega dela policijskih poostrenih nadzorov prometa v obdobju martinovanja. Napovedal je še drugi del nadzorov nad psihofizičnim stanjem voznikov, ki jih bodo izvajali vse do 15. novembra in nato še ves december.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.