Matjaž Nemec pozval Evropski parlament, naj umakne Novo24TV

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Na kanalih Evropskega parlamenta ne želi gledati Nove24TV.
Oglej si celoten članek

Evropski poslanec Matjaž Nemec (SD) je na Evropski parlament (EP) naslovil pobudo, naj Novo24TV umakne s televizijskih kanalov EP ter jo nadomesti s POP TV.

"Nova24TV je strankarska mašinerija, ki na žaljiv in poniževalen način širi propagando ene stranke, z namenom diskreditiranja političnih nasprotnikov," je zapisal.

V pobudi je poudaril, da je Nova24TV vse od začetka delovanja leta 2016 tesno povezana z največjo opozicijsko stranko SDS in bivšim predsednikom vlade Janezom Janšo, hkrati pa tudi z njegovim političnim zaveznikom Viktorjem Orbanom.

Po Nemčevih besedah Nova24TV beleži izjemno slabo gledanost ter širi desničarsko propagando in lažne novice, s katerimi poskušajo "diskreditirati Janševe politične nasprotnike in ostale medije na zelo žaljiv in ponižujoč način". Obenem je dodal, da je novih oddaj zelo malo, temveč zaradi finančnih težav večinoma zgolj ponavljajo stare vsebine. 

Ne gre za navaden televizijski program, temveč za Janšev propagandni stroj, je prepričan evropski poslanec.

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 55

  • 01:15 30. September 2022.

    To pa so argumenti, ki dajejo ugled naši državi: Nova TV je brezzvezna, ker jo noben ne gleda...je pa "žaljiva …

  • 18:10 25. September 2022.

    Ampak od teh zboljenih SLO poslancev v EU parlamentu, pa še eden ni nič dobrega naredil- povedal o SLO !

  • 11:15 25. September 2022.

    Z napisanim v članku s ev večini strinjam, saj graditi politiko na poniževanju sogovornikov in sočasno poveličevanje svojega vodje dokazuje, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.