Slovenija
7743 ogledov

Matjaž Nemec pozval Evropski parlament, naj umakne Novo24TV

Matjaž Nemec Instagram
Na kanalih Evropskega parlamenta ne želi gledati Nove24TV.

Evropski poslanec Matjaž Nemec (SD) je na Evropski parlament (EP) naslovil pobudo, naj Novo24TV umakne s televizijskih kanalov EP ter jo nadomesti s POP TV.

"Nova24TV je strankarska mašinerija, ki na žaljiv in poniževalen način širi propagando ene stranke, z namenom diskreditiranja političnih nasprotnikov," je zapisal.

V pobudi je poudaril, da je Nova24TV vse od začetka delovanja leta 2016 tesno povezana z največjo opozicijsko stranko SDS in bivšim predsednikom vlade Janezom Janšo, hkrati pa tudi z njegovim političnim zaveznikom Viktorjem Orbanom.

Po Nemčevih besedah Nova24TV beleži izjemno slabo gledanost ter širi desničarsko propagando in lažne novice, s katerimi poskušajo "diskreditirati Janševe politične nasprotnike in ostale medije na zelo žaljiv in ponižujoč način". Obenem je dodal, da je novih oddaj zelo malo, temveč zaradi finančnih težav večinoma zgolj ponavljajo stare vsebine. 

Ne gre za navaden televizijski program, temveč za Janšev propagandni stroj, je prepričan evropski poslanec.

dezurni@styria-media.si

 

 
Komentarjev 52
  • kapibara1 18:10 25.september 2022.

    Ampak od teh zboljenih SLO poslancev v EU parlamentu, pa še eden ni nič dobrega naredil- povedal o SLO !

  • Tone45 11:15 25.september 2022.

    Z napisanim v članku s ev večini strinjam, saj graditi politiko na poniževanju sogovornikov in sočasno poveličevanje svojega vodje dokazuje, da je ista politika,k ot jo je vodila Komunistična partija z tako imenovano parolo AVANGARDA delavskega razreda. Če res gledaš ...prikaži večš to tv vidiš kako zavajajo. Sočasno pa na nek kulturen dialog sploh ne izvajajo. Če gremo naprej vidimo drugi fenomen. SDS če njihovi člani imajo svoje mišljenje ga izobčijo isto, kot so delali komunisti.

  • Naklonsky 18:27 24.september 2022.

    Temu narcisuidu gre očitno določena resnica, ki prihaja na dan, zelo, zelo na živce!