Matura ne bo šla v nič

Foto: Žurnal24 Matura 2010 v spomladanskem in jesenskem roku poteka nemoteno naprej. (Foto: Shu
10 tisoč dijakov bo lahko opravljalo letošnjo maturo. Dogovor z maturitetno predmetno komisijo dosežen po več kot treh urah pogajanj. "Ne moremo pristati na izsiljevanje," je zatrdil Logaj.
Oglej si celoten članek

"Dogovorili smo se, da bo spomladanski in jesenski rok obvezne mature potekal nemoteno naprej. V prihodnje bomo poiskali najbolj optimalno rešitev za status članov maturitetnih predmetnih komisij, vendar pa ne bomo pristajali na nikakršno izsiljevanje. To je obsojanja vredno dejanje," je po več kot triurnem sestanku s predstavniki članov maturitetnih predmetnih komisij zatrdil Vinko Logaj, generalni direktor direktorata za srednje šolstvo.

Predstavniki komisije so se na sestanku pisno zavezali, da bodo pripravili podlago za ocenjevanje pisnih izpitov dijakov iz slovenščine. Ministrstvo kljub temu ni izpolnilo njihove zahteve, da v pravilnik vrnejo manjšo učno obveznost za učitelje, ki so člani omenjenih komisij.

Kot smo že pisali, so člani državne maturitetne predmetne komisije za slovenščino, ki so glede na svoje dodatne zadolžitve zase zahtevali manjšo učno obveznost, napovedali, da ne bodo pripravili podlag za ocenjevanje pisnih izpitov dijakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.