Slovenija
14 ogledov

Matura ne bo šla v nič

Matura 2010 v spomladanskem in jesenskem roku poteka nemoteno naprej. (Foto: Shu Žurnal24 main
10 tisoč dijakov bo lahko opravljalo letošnjo maturo. Dogovor z maturitetno predmetno komisijo dosežen po več kot treh urah pogajanj. "Ne moremo pristati na izsiljevanje," je zatrdil Logaj.

"Dogovorili smo se, da bo spomladanski in jesenski rok obvezne mature potekal nemoteno naprej. V prihodnje bomo poiskali najbolj optimalno rešitev za status članov maturitetnih predmetnih komisij, vendar pa ne bomo pristajali na nikakršno izsiljevanje. To je obsojanja vredno dejanje," je po več kot triurnem sestanku s predstavniki članov maturitetnih predmetnih komisij zatrdil Vinko Logaj, generalni direktor direktorata za srednje šolstvo.

Predstavniki komisije so se na sestanku pisno zavezali, da bodo pripravili podlago za ocenjevanje pisnih izpitov dijakov iz slovenščine. Ministrstvo kljub temu ni izpolnilo njihove zahteve, da v pravilnik vrnejo manjšo učno obveznost za učitelje, ki so člani omenjenih komisij.

Kot smo že pisali, so člani državne maturitetne predmetne komisije za slovenščino, ki so glede na svoje dodatne zadolžitve zase zahtevali manjšo učno obveznost, napovedali, da ne bodo pripravili podlag za ocenjevanje pisnih izpitov dijakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.