Mazači nad spomenik edinosti

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Dan po spravni slovesnosti v Celovcu so se spravili na spomenik edinosti.
Oglej si celoten članek

Spomenik v središču Celovca so neznanci ponoči pomazali s črno in turkizno barvo, zraven pa v slovenščini napisali Smrt fasizmu.

Usodni dan Avstrija se je opravičila koroškim Slovencem

Premier Janez Janša je danes na Twitterju obsodil oskrunitev spomenika koroški enotnosti, ki stoji na dvorišču deželne vlade avstrijske Koroške v Celovcu. Kot je zapisal, dejanje škodi koroškim rojakom in ugledu Slovenije v svetu.

"Primitivna levičarska mazaška sramota, ki škodi izključno koroškim rojakom in ugledu Slovenije v svetu. Posredno pa jo omogoča tudi slovensko tožilstvo, ki v praksi podpira ideološko obarvane grožnje s smrtjo," je tvitnil slovenski premier.

Vandalizem v Celovcu se je zgodil po sobotni spravni slovesnosti ob 100. obletnici koroškega plebiscita. Spomenik so neznanci ponoči pomazali s črno in turkizno barvo, zraven pa v slovenščini napisali Smrt fasizmu. Pristojne oblasti so davi uvedle preiskavo incidenta.

Vandalizem je sprožil ogorčenje med avstrijskimi politiki. Med drugim so ga obsodili deželni glavar Peter Kaiser in avstrijski predsednik Alexander van der Bellen.

Kritični so tudi predsedniki vseh treh organizacij slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:38 12. Oktober 2020.

    Klasika blišča in bede kulture levakov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.