Med poukom skozi okno

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Devetošolec. "To je učenčev klic na pomoč, ne glede na razlog za skok," pravi stroka.
Oglej si celoten članek

Učenec devetega razreda osnovne šole Livade iz Izole je v četrtek med poukom skočil skozi okno. Poškodbe so bile le lažje, zato reševalcev niso poklicali, ampak so fanta po pogovoru s strokovnimi delavci odpeljali k staršem v službo, smo izvedeli. V šoli so z izjavami skopi.

"Ob neljubem dogodku smo v primeru, ko ni bila potrebna nujna medicinska pomoč, ravnali v skladu s pravili šole," je redkobesedna ravnateljica Maja Cetin. Dogodek oziroma razloge zanj še raziskujejo, hkrati pa bodo skupaj s strokovnimi delavci storili vse, da bo učenec razred končal.

Ravnateljica zanika govorice, da niso nudili ustrezne psihološke pomoči sošolcem, "saj je nihče ni niti iskal". Tudi učiteljica, pri pouku katere se je to zgodilo, ne.

Ne zamižati

"Ne glede na razlog skoka je dejstvo, da je fantu treba prisluhniti. Otroci v stiski, pa naj bo ta povezana s pomanjkanjem prijateljev ali pa na primer neuspehom v šoli, to stisko izražajo in iščejo pozornost na zelo različne načine," ocenjuje psihologinja Lea Beznik.

Opozarja, da starši prepogosto težave otrok, češ, pa saj niso tako hude, pometejo pod preprogo, ker se sami ne počutijo dovolj močne za spopad z njimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:06 20. Marec 2012.

    kaj se dogaja v šolah in kako obvladujejo otroke profesorji, pa zanima mene.. ni ravno običajno, da bi med poukom …

  • 08:42 20. Marec 2012.

    "saj je nihče ni niti iskal"<br /><br />Pa dobro, noben od učencev ne bo sam šel k šolski psihologinji pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.