Slovenija
64 ogledov

Med poukom skozi okno

Lea Beznik Boštjan Tacol
Devetošolec. "To je učenčev klic na pomoč, ne glede na razlog za skok," pravi stroka.

Učenec devetega razreda osnovne šole Livade iz Izole je v četrtek med poukom skočil skozi okno. Poškodbe so bile le lažje, zato reševalcev niso poklicali, ampak so fanta po pogovoru s strokovnimi delavci odpeljali k staršem v službo, smo izvedeli. V šoli so z izjavami skopi.

"Ob neljubem dogodku smo v primeru, ko ni bila potrebna nujna medicinska pomoč, ravnali v skladu s pravili šole," je redkobesedna ravnateljica Maja Cetin. Dogodek oziroma razloge zanj še raziskujejo, hkrati pa bodo skupaj s strokovnimi delavci storili vse, da bo učenec razred končal.

Ravnateljica zanika govorice, da niso nudili ustrezne psihološke pomoči sošolcem, "saj je nihče ni niti iskal". Tudi učiteljica, pri pouku katere se je to zgodilo, ne.

Ne zamižati

"Ne glede na razlog skoka je dejstvo, da je fantu treba prisluhniti. Otroci v stiski, pa naj bo ta povezana s pomanjkanjem prijateljev ali pa na primer neuspehom v šoli, to stisko izražajo in iščejo pozornost na zelo različne načine," ocenjuje psihologinja Lea Beznik.

Opozarja, da starši prepogosto težave otrok, češ, pa saj niso tako hude, pometejo pod preprogo, ker se sami ne počutijo dovolj močne za spopad z njimi.

Komentarjev 2
  • suzana.kos 10:06 20.marec 2012.

    kaj se dogaja v šolah in kako obvladujejo otroke profesorji, pa zanima mene.. ni ravno običajno, da bi med poukom skakal skozi okno otrok... pa menda so sošolke histerirale...

  • Stolp 08:42 20.marec 2012.

    "saj je nihče ni niti iskal"Pa dobro, noben od učencev ne bo sam šel k šolski psihologinji pa rekel, da je pretresen in bi rabil pogovor,... Vsaj lahko bi kdo prišel v razred jim razložil kaj se je ...prikaži več zgodilo, vprašal če je kdo kaj prizadet, rabi pomoč, povedal da zaradi tega ne smejo otroka še dodatno psihično poniževati,...skratka malo tistega psihološkega švefla."starši prepogosto težave otrok, češ, pa saj niso tako hude, pometejo pod preprogo, ker se sami ne počutijo dovolj močne za spopad z njimi."Ne! Bolj pogosti vzrok je da se podzavestno počutijo krive za njih zaradi napačne vzgoje in če jih pometejo pod preprogo jih pač ni in ni tudi krivde! Vse smo delali prav!