Med pripravo hrane zagorelo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Celju zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umrl stanovalec hiše.
Oglej si celoten članek

Zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom je okoli pol tretje ure umrl stanovalec hiše na Razgledni ulici v Celju. Zagorelo je v kuhinji, posredovali pa so celjski gasilci, a je ogenj ugasnil že pred njihovim prihodom.

Policisti so bili o požaru v enem izmed stanovanj v zgornjem nadstropju večstanovanjske hiše obveščeni ob 2.25. "Pred tem je bila na kraj napotena reševalna ekipa ZD Celje, ki je neuspešno oživljala 24-letnega stanovalca," so sporočili s PU Celje.

Kriminalisti so pri ogledu kraja požara in pri zbiranju obvestil ugotovili, da je zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umrl 24-letni stanovalec. Omenjeni je v poznih nočnih urah prišel v stanovanje in si nameraval pripraviti hrano na električnem štedilniku z indukcijsko ploščo. "Zaradi pregretja je olje zagorelo, ogenj se je razširil na bližnje elemente, nato pa zaradi pomanjkanja kisika sam ugasnil v zaprtem prostoru dvosobnega stanovanja," je pojasnil Peter Pungartnik s PU Celje.

Vonj po požaru je zaznal njegov oče, ki prebiva v pritličnih prostorih. Po vstopu je iz stanovanja povlekel sina, ga poskusil oživljati in o dogodku poklical na številko 112.

Trije v bolnišnici

Zaradi suma zastrupitve z gospodinjskim plinom pa so reševalci v ptujsko bolnišnico včeraj okoli 19.30 pripeljali tri osebe.

Gasilci PGD Ptuj so ob prisotnosti policije pregledali stanovanjsko hišo v mestni četrti Brstje, a niso zaznali povišane koncentracije ali uhajanja plina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:56 6. Januar 2014.

    Na spletni strani trgovine http://www.varnost-doma.eu/ najdete razne izdelke za varnost doma.

  • 20:24 27. December 2013.

    http://MegaStoon.Com/?share=237487

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.