Slovenija
19 ogledov

Med pripravo hrane zagorelo

indukcija Shutterstock
V Celju zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umrl stanovalec hiše.

Zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom je okoli pol tretje ure umrl stanovalec hiše na Razgledni ulici v Celju. Zagorelo je v kuhinji, posredovali pa so celjski gasilci, a je ogenj ugasnil že pred njihovim prihodom.

Policisti so bili o požaru v enem izmed stanovanj v zgornjem nadstropju večstanovanjske hiše obveščeni ob 2.25. "Pred tem je bila na kraj napotena reševalna ekipa ZD Celje, ki je neuspešno oživljala 24-letnega stanovalca," so sporočili s PU Celje.

Kriminalisti so pri ogledu kraja požara in pri zbiranju obvestil ugotovili, da je zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom umrl 24-letni stanovalec. Omenjeni je v poznih nočnih urah prišel v stanovanje in si nameraval pripraviti hrano na električnem štedilniku z indukcijsko ploščo. "Zaradi pregretja je olje zagorelo, ogenj se je razširil na bližnje elemente, nato pa zaradi pomanjkanja kisika sam ugasnil v zaprtem prostoru dvosobnega stanovanja," je pojasnil Peter Pungartnik s PU Celje.

Vonj po požaru je zaznal njegov oče, ki prebiva v pritličnih prostorih. Po vstopu je iz stanovanja povlekel sina, ga poskusil oživljati in o dogodku poklical na številko 112.

Trije v bolnišnici

Zaradi suma zastrupitve z gospodinjskim plinom pa so reševalci v ptujsko bolnišnico včeraj okoli 19.30 pripeljali tri osebe.

Gasilci PGD Ptuj so ob prisotnosti policije pregledali stanovanjsko hišo v mestni četrti Brstje, a niso zaznali povišane koncentracije ali uhajanja plina.

Komentarjev 2
  • Varnost Doma Trgovina 19:56 06.januar 2014.

    Na spletni strani trgovine http://www.varnost-doma.eu/ najdete razne izdelke za varnost doma.

  • Rok Kuserbanj 20:24 27.december 2013.

    http://MegaStoon.Com/?share=237487