Med sekanjem 20-metrskega drevesa utrpel usodne poškodbe

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Med sečnjo lesa v gozdu pri Renčah seje huje poškodoval in kasneje umrl 61-letni moški.
Oglej si celoten članek

V gozdu blizu Renč je pet domačinov v dopoldanskih urah za lastne potrebe izvajalo sečnjo akacijevih dreves. Med njimi je bil tudi 61-letni moški, ki je okoli 10.20 z motorno žago podiral približno dvajset metrov visoko akacijevo drevo. 

Med žaganjem se je deblo drevesa razcepilo po sredini (v dolžini desetih metrov), pri čemer je del razcepljenega debla, ki se je odlomilo in prevrnilo v železni smeri, 61-letnika udarilo v levi del prsnega koša. Ob udarcu in posledičnem padcu na tla se je moški z motorno žago porezal po levem boku. Po dogodku je obležal približno pet metrov od debla, ki ga je podiral. 

Po dogodku je bil pri zavesti. Takoj po nezgodi so mu prvo pomoč nudili prijatelji, ki so bili nekaj deset metrov stran, kjer so opravljali potrebna opravila za odvoz lesa iz gozda. Kasneje so na kraju poškodovancu pomoč nudili reševalci, ki so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 

Kljub nudeni zdravniški pomoči v bolnišnici je moški včeraj zgodaj popoldne podlegel telesnim poškodbam, so sporočili s PU Nova Gorica. 

*Fotografija je simbolična. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.