Slovenija > Črna kronika
5501 ogledov

Med sekanjem 20-metrskega drevesa utrpel usodne poškodbe

motorna žaga Shutterstock
Med sečnjo lesa v gozdu pri Renčah seje huje poškodoval in kasneje umrl 61-letni moški.

V gozdu blizu Renč je pet domačinov v dopoldanskih urah za lastne potrebe izvajalo sečnjo akacijevih dreves. Med njimi je bil tudi 61-letni moški, ki je okoli 10.20 z motorno žago podiral približno dvajset metrov visoko akacijevo drevo. 

Med žaganjem se je deblo drevesa razcepilo po sredini (v dolžini desetih metrov), pri čemer je del razcepljenega debla, ki se je odlomilo in prevrnilo v železni smeri, 61-letnika udarilo v levi del prsnega koša. Ob udarcu in posledičnem padcu na tla se je moški z motorno žago porezal po levem boku. Po dogodku je obležal približno pet metrov od debla, ki ga je podiral. 

Po dogodku je bil pri zavesti. Takoj po nezgodi so mu prvo pomoč nudili prijatelji, ki so bili nekaj deset metrov stran, kjer so opravljali potrebna opravila za odvoz lesa iz gozda. Kasneje so na kraju poškodovancu pomoč nudili reševalci, ki so ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 

Kljub nudeni zdravniški pomoči v bolnišnici je moški včeraj zgodaj popoldne podlegel telesnim poškodbam, so sporočili s PU Nova Gorica. 

*Fotografija je simbolična. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.