Soprog jo je umoril med spanjem, nato v Poljčanah skočil pred vlak

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Policija je razkrila nekaj podrobnosti umora v Slovenskih Konjicah.
Oglej si celoten članek

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Celje Milan Vogrinec je povedal, da je bila "policija v ponedeljek zvečer s strani svojcev obveščena o smrti 62-letne ženske z območja Loč in da je oče poskušal storiti samomor." 

Policisti so skupaj s svojci nasilno vstopili v prostore stanovanjske hiše, kjer so našli mrtvo 62-letno partnerko omenjenega moškega. Najverjetneje jo je moški med spanjem najmanj dvakrat, verjetno pa celo večkrat, s topim predmetom udaril v predel glave. Zaradi hudih poškodb je ženska podlegla na kraju dejanja. 

Osumljeni se je po dejanju z osebnim vozilom odpeljal v Poljčane, kjer se je v bližini železniške postaje postavil pred vlak, ki je vozil v smeri proti Mariboru. Zaradi hudih poškodb so ga s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center v Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Na vprašanje, kakšno je stanje osumljenca, je Vogrinec odgovoril, da je še vedno v bolnišnici in da naj bi bil še vedno v življenjski nevarnosti. 

Že obsojen zaradi nasilja v družini

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan zaradi nasilnih dejanj, tudi zaradi nasilja v družini. Leta 2016 je bil zaradi nasilja v družini, preprečitve uradnega dejanja in maščevanja uradni osebi obsojen na 11 mesecev zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let. Preizkusna doba bi se mi iztekla novembra 2018. 

Po besedah Vogrinca oškodovanka v zadnjih dveh letih ni prijavila, da bi bila žrtev nasilja v družini. Prav tako ni podatkov, da bi bil v smrt vpleten kdo drug. 

Policija predmeta, s katerim je osumljenec izvršil dejanjem še ni našla. Zavrnili pa so navedbe, ki so se pojavile včeraj, da bi šlo za sekiro. 

Slovenske Konjice S topim predmetom pokončal soprogo, s skokom pod vlak želel soditi še sebi

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:41 24. Januar 2018.

    Sem slišal, da je možak iz plemena SD

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.