Slovenija > Črna kronika
3479 ogledov

Soprog jo je umoril med spanjem, nato v Poljčanah skočil pred vlak

slovenija, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov Nik Rovan
Policija je razkrila nekaj podrobnosti umora v Slovenskih Konjicah.

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Celje Milan Vogrinec je povedal, da je bila "policija v ponedeljek zvečer s strani svojcev obveščena o smrti 62-letne ženske z območja Loč in da je oče poskušal storiti samomor." 

Policisti so skupaj s svojci nasilno vstopili v prostore stanovanjske hiše, kjer so našli mrtvo 62-letno partnerko omenjenega moškega. Najverjetneje jo je moški med spanjem najmanj dvakrat, verjetno pa celo večkrat, s topim predmetom udaril v predel glave. Zaradi hudih poškodb je ženska podlegla na kraju dejanja. 

Osumljeni se je po dejanju z osebnim vozilom odpeljal v Poljčane, kjer se je v bližini železniške postaje postavil pred vlak, ki je vozil v smeri proti Mariboru. Zaradi hudih poškodb so ga s helikopterjem odpeljali v Univerzitetni klinični center v Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Na vprašanje, kakšno je stanje osumljenca, je Vogrinec odgovoril, da je še vedno v bolnišnici in da naj bi bil še vedno v življenjski nevarnosti. 

Že obsojen zaradi nasilja v družini

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan zaradi nasilnih dejanj, tudi zaradi nasilja v družini. Leta 2016 je bil zaradi nasilja v družini, preprečitve uradnega dejanja in maščevanja uradni osebi obsojen na 11 mesecev zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let. Preizkusna doba bi se mi iztekla novembra 2018. 

Po besedah Vogrinca oškodovanka v zadnjih dveh letih ni prijavila, da bi bila žrtev nasilja v družini. Prav tako ni podatkov, da bi bil v smrt vpleten kdo drug. 

Policija predmeta, s katerim je osumljenec izvršil dejanjem še ni našla. Zavrnili pa so navedbe, ki so se pojavile včeraj, da bi šlo za sekiro. 

Novice: Dve uri pred umorom so bili na kraju policisti - Umor pri Slavonskem Brodu Slovenske Konjice Slovenija S topim predmetom pokončal soprogo, s skokom pod vlak želel soditi še sebi

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • stary1 21:41 24.januar 2018.

    Sem slišal, da je možak iz plemena SD