Medijski posel desetletja padel v vodo

Foto: Anže Petkovšek pop tv
Prodaje Pop TV in Kanala A ne bo.
Oglej si celoten članek

Lastnik Telemacha ne bo kupil Pop TV in Kanala A. "United Group je prenehal s procesom prevzema, " je potrdila njihova predstavnica za odnose z mediji v Sloveniji Nina Tomažin. 

Da bodo ostali lastniki Pro plus, je v sporočilu za medije potrdila tudi skupina CME Group, ki je pred 18 meseci napovedala prodajo. 

"Verjamemo v vrednost televizijskega posla v Sloveniji in njegovo prihodnost, kar potrjuje izjemna rast prihodkov v zadnjem letu dni. Veselimo se nadaljnjega soidelovanja z ekipo Pop TV," v sporočilu za medije navaja Christoph Mainusch, eden od izvršnih direktorjev v skupini CME. Obljublja, da bodo še naprej imeli objektivne novice in najboljši zabavni program v Sloveniji. 

Drugi izvršni direktor Michael Del Nin dodaja, da je Pro plus zvišal prihodke in postal tako dobičkonosen, kot ni bil že več kot desetletje.

Največja ovira poslu je bilo stališče varuha konkurence, ki je imel velike pomisleke, kaj bi združitev Telemacha in največje komercialne televizije pomenila za konkurenco. 

Slovenija Mrzel tuš za kupca Pop TV

Pogodbo o nakupu so podpisali že leta 2017, a do izvedbe posla še ni prišlo, saj niso dobili soglasja varuha konkurence. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 18:35 18. Januar 2019.

    Seveda ste zvisali prihodke, ce pa mi placujemo prispevek.

  • 18:21 18. Januar 2019.

    V mafijski SLO imamo zakone, ki so jih glede na vsebino napisale kriminalne in mafijske združbe. Ker je na vseh …

  • 18:20 18. Januar 2019.

    Ponudniki storitev se iz svojih uporabnikov norčujejo, ko pravijo, da naj če nam ni všeč programska shema gremo k drugemu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.