Medved napadel 56-letnega moškega nad vasjo Želimlje

Foto: Profimedia
Do bližnjega srečanja med pohodnikom in medvedom je prišlo v torek zvečer v okolici vasi Želimlje.
Oglej si celoten članek

Do dogodka je prišlo okoli pol osme ure zvečer. Vodja oddelka za gozdne živali in lovstvo pri Zavodu za gozdove Slovenije Marko Jonozovič je za 24ur.com dejal, da sta se pohodnik in medved znašla v istem trenutku na istem kraju. 

Moški je medveda presenetil, ko se mu je približal za hrbtom na nekaj metrov. Medved se je odzval tako, da se je zakadil v moškega. Pohodnik je v napadu utrpel nekaj udarcev in prask in naj bi bil danes odpuščen iz bolnišnice. 

Na večjo prisotnost medveda na širšem območju občine Škofljica je Lovska družina Škofljica opozarjala že konec aprila. "Občane zato naprošamo, da se v naravi gibljejo z večjo previdnostjo, so nekaj bolj glasni in s tem opozarjajo na svojo prisotnost, zlasti pa se izogibajo sprehodom zgodaj zjutraj in pozno zvečer ter imajo pse na vrvici," so svetovali pohodnikom. "V primeru, da srečamo medveda, ostanimo mirni in se počasi vrnimo v smeri, od kjer smo prišli oziroma v smeri strani od medveda."

xxx

Jonozovič je za 24ur.com opozoril, da je v Sloveniji populacija rjavega medveda tako velika "kot še nikoli v zgodovini". Po oceni strokovnjakov se na našem ozemlju zadržuje okoli 1000 medvedov. Jonozovič je dejal, da gre za število, ki ga narava še prenese, saj se niso začele pojavljati bolezni med medvedi. Težava pa je v tem, da je to število prebilo "plafon družbene sprejemljivosti"

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:39 7. Maj 2020.

    Najbolj krvoločna žival je človek..

  • 09:00 7. Maj 2020.

    Se je že spet začelo... Zanimivo vsako leto približno ob tem času... samo, da se bi čim več odstrelilo medvedov, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.