Mef: Več bo kisika

Foto: Žurnal24 Samo v dveh volilnih enotah, naši in Ljubljana - Center, je SD tako močno prehit
"Spremembe veselijo, pa naj se zgodijo na lokalni ali državni ravni; prinašajo svež veter in s tem več kisika okolju, v katerem živimo," komentira volilni izid Drago Mislej - Mef, urednik tednika Mandrač.
Oglej si celoten članek

Na vprašanje, ali pričakuje kadrovski cunami v podjetjih, v katerih je Janševa koalicija v preteklih letih postavila svoje ljudi v nadzorne svete in uprave, pa odgovarja: ˝Politika je boj za oblast in že dolgo ne več boj za uresničitev idej.” ˝Dvomim, da bo nova koalicija 'zmogla’ brez vsaj ključnih kadrovskih premikov zdaj, ko so predvolilne obljube mimo,˝ se strinja direktor Term Krka - Strunjan Miran Gaspari.

 

Brulc: Od zdaj bom neprofesionalni župan

Mirko Brulc, ki je dobil sedež v parlamentu kot poslanec SD, bo zadnji dve leti vodenja občine funkcijo župana opravljal neprofesionalno, podrobnosti o tem naj bi predstavil danes. Glede prihodnjih korakov pa pravi: ˝Poskrbeti bo treba za to, da Hit zaživi in ob vsej konkurenci, kadilskih in drugih zakonih pride do nekih davčnih obremenitev, ki so v normalnih okvirih, saj so tisti zlati časi, ko je denar kar sam padal v igralne avtomate, mimo.˝ O kadrovskih zamenjavah pa: “Najprej je treba počakati na oblikovanje vlade, sicer pa verjamem Borutovi obljubi, da ne bomo rušili vse po vrsti. Kjer je kdo strokovnjak, naj ostane.˝

Menjava političnih kadrov
˝Eden od prvih ukrepov, ki jih bomo predlagali, je drastično zmanjšanje nagrad nadzornikom in članom uprave ter zamenjava vseh politično nastavljenih nadzornikov s strokovnjaki. Pravna država se bo vzpostavila tudi na področju gospodarstva,˝ potrjuje pričakovanja kadrovskih sprememb Franco Juri, ki se je v parlament prebil na listi Zares.

Časarja ni strah

˝Osebno se ne bojim sprememb. Podjetje odlično posluje, koncesijsko pogodbo smo spravili pod streho, načrti za prihodnost so ambiciozni. Če drugo ne, bi želel v naslednjih dveh letih, kolikor mi še ostane mandata, vsaj objaviti javni razpis za gradnjo tretjega pomola. V tem primeru bi se potegoval tudi za drugi mandat,˝ komentira spremembe v politični eliti prvi mož Luke Robert Časar, sicer tudi nesojeni poslanec SDS. Želi si, da bi tudi nova vlada imela posluh za infrastrukturne projekte; sicer bi bila po njegovem za gospodarstvo koristna velika koalicija.

Pričakuje sodelovanje

Eden izmed kadrov Janeza Janše je prvi mož Intereurope Andrej Lovšin. ˝O morebitnih kadrovskih zamenjavah bodo na osnovi uresničevanja zastavljenih ciljev in doseženih rezultatov odločali lastniki posameznih podjetij. Intereuropa si od vlade v novem mandatu želi predvsem ugodne gospodarske klime, naša pričakovanja so usmerjena v možnosti dobrega sodelovanja z vsemi državnimi institucijami,˝ pa komentira volilni uspeh levice prvi mož koprskega logista.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.