Slovenija
17 ogledov

Mef: Več bo kisika

Samo v dveh volilnih enotah, naši in Ljubljana - Center, je SD tako močno prehit Žurnal24 main
"Spremembe veselijo, pa naj se zgodijo na lokalni ali državni ravni; prinašajo svež veter in s tem več kisika okolju, v katerem živimo," komentira volilni izid Drago Mislej - Mef, urednik tednika Mandrač.

Na vprašanje, ali pričakuje kadrovski cunami v podjetjih, v katerih je Janševa koalicija v preteklih letih postavila svoje ljudi v nadzorne svete in uprave, pa odgovarja: ˝Politika je boj za oblast in že dolgo ne več boj za uresničitev idej.” ˝Dvomim, da bo nova koalicija 'zmogla’ brez vsaj ključnih kadrovskih premikov zdaj, ko so predvolilne obljube mimo,˝ se strinja direktor Term Krka - Strunjan Miran Gaspari.

 

Brulc: Od zdaj bom neprofesionalni župan

Mirko Brulc, ki je dobil sedež v parlamentu kot poslanec SD, bo zadnji dve leti vodenja občine funkcijo župana opravljal neprofesionalno, podrobnosti o tem naj bi predstavil danes. Glede prihodnjih korakov pa pravi: ˝Poskrbeti bo treba za to, da Hit zaživi in ob vsej konkurenci, kadilskih in drugih zakonih pride do nekih davčnih obremenitev, ki so v normalnih okvirih, saj so tisti zlati časi, ko je denar kar sam padal v igralne avtomate, mimo.˝ O kadrovskih zamenjavah pa: “Najprej je treba počakati na oblikovanje vlade, sicer pa verjamem Borutovi obljubi, da ne bomo rušili vse po vrsti. Kjer je kdo strokovnjak, naj ostane.˝

Menjava političnih kadrov
˝Eden od prvih ukrepov, ki jih bomo predlagali, je drastično zmanjšanje nagrad nadzornikom in članom uprave ter zamenjava vseh politično nastavljenih nadzornikov s strokovnjaki. Pravna država se bo vzpostavila tudi na področju gospodarstva,˝ potrjuje pričakovanja kadrovskih sprememb Franco Juri, ki se je v parlament prebil na listi Zares.

Časarja ni strah

˝Osebno se ne bojim sprememb. Podjetje odlično posluje, koncesijsko pogodbo smo spravili pod streho, načrti za prihodnost so ambiciozni. Če drugo ne, bi želel v naslednjih dveh letih, kolikor mi še ostane mandata, vsaj objaviti javni razpis za gradnjo tretjega pomola. V tem primeru bi se potegoval tudi za drugi mandat,˝ komentira spremembe v politični eliti prvi mož Luke Robert Časar, sicer tudi nesojeni poslanec SDS. Želi si, da bi tudi nova vlada imela posluh za infrastrukturne projekte; sicer bi bila po njegovem za gospodarstvo koristna velika koalicija.

Pričakuje sodelovanje

Eden izmed kadrov Janeza Janše je prvi mož Intereurope Andrej Lovšin. ˝O morebitnih kadrovskih zamenjavah bodo na osnovi uresničevanja zastavljenih ciljev in doseženih rezultatov odločali lastniki posameznih podjetij. Intereuropa si od vlade v novem mandatu želi predvsem ugodne gospodarske klime, naša pričakovanja so usmerjena v možnosti dobrega sodelovanja z vsemi državnimi institucijami,˝ pa komentira volilni uspeh levice prvi mož koprskega logista.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.