Megla zmanjšuje vidljivost

Foto: Žurnal24
Zaradi megle v pasovih ponekod na Štajerskem, Dolenjskem in v okolici Ljubljane zmanjšana vidljivost na cestah. Konec tedna povečan promet na mejnih prehodih.
Oglej si celoten članek

Večjih posebnosti na slovenskih cestah ni, so nam povedali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste. Na regionalni cesti Ivančna Gorica– Zagradec je bil zaradi prometne nesreče oviran promet v Gabrovčecu. Gost promet z zastoji je na cesti Lesce–Bled.

Na Štajerskem in Dolenjskem se megla, ki je ovirala vidljivost, že počasi dviguje, v okolici Ljubljane je vidljivost še nekoliko slabša.

V večini slovenskih mest, kjer pripravljajo silvestrovanja na prostem, bodo popoldne začeli zapirati središča mest, ki bodo za promet ostali zaprti do jutranjih ur.

Konec tedna gneča zaradi počitnic na Hrvaškem
''Več gneče na cestah pričakujemo že jutri zaradi začetka počitnic na Hrvaškem in množičnih obiskov smučišč,'' je za zurnal24.si dejal Vasja Podkrižnik s prometno-informacijskega centra.

Povečan promet pričakujejo predvsem na mejnih prehodih. Na Obrežju, kjer so v zadnjih dneh v posameznih zgostitvah prometa potniki vstopali in izstopali v treh kolonah, čakalnih dob za zdaj ni, se bo pa ''verjetno že 2. in 3. januarja, kot vsako leto zaradi počitnic in dopustov na Hrvaškem, povečal promet na vstopu v državo ter na avtocestah oziroma glavnih cestnih povezavah proti smučarskim središčem in proti Avstriji", je sporočil Robert Perc s Policijske uprave Krško.

Policisti potnikom še svetujejo, da pred potovanjem na spletni strani policije www.policija.si preverijo, ali so na mejnih prehodih morebitni zastoji, da bi temu primerno lahko načrtovali pot. Posebej tudi opozarjajo, da alkohol in vožnja v cestnem prometu nista združljiva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.