Menedžerji Lesnine si lahko oddahnejo

Foto: Žurnal24 Menedžerji Lesnine so družbo uspeli prodati, še preden bi se morali zajesti v de
Z avstrijskim prevzemom Lesnine so njeni menedžerji dobili dovolj denarja za poplačilo stomilijonskega posojila.
Oglej si celoten članek

Družba Siringa, v lasti jo imata družbi Glen (ta je last Lesnininih menedžerjev) ter Publikum Trezor, je s prodajo rešila svoj finančni položaj, pišejo Finance. Leta 2008 je namreč pri slovenskih bankah najela za 99,26 milijona evrov posojila. Pri tem je bila NLB s 56 milijoni največja posojilodajalka, ostalo pa so prispevale še Banka Celje, Gorenjska banka in NKBM.

Posojilo bi zapadlo 8. avgusta letos, a bi ga Siringa zelo težko poplačala, saj je lani od Lesnine prejela le 5,4 milijona evrov dividend, kar komaj pokrije stroške financiranja. Za poplačilo posojila bi Siringa tako morala izčrpavati Lesnino, s čimer pa bi oslabila njeno poslovanje ali pa celo povzročila njeno nazadovanje.

Finančne podrobnosti posla bodo sicer še naprej ostale skrivnost, saj bodo razkrite le regulatorjem trga, ki jim je XXXLutz že prijavil koncentracijo. Ta naj bi z nakupom Lesnine končno dobil dolgo želeno odskočno desko na Balkan, smeji pa se tudi menedžerjem Lesnine, ki naj bi s prodajo celo zaslužili, še pišejo Finance.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.