Slovenija
28 ogledov

Menedžerji Lesnine si lahko oddahnejo

Menedžerji Lesnine so družbo uspeli prodati, še preden bi se morali zajesti v de Žurnal24 main
Z avstrijskim prevzemom Lesnine so njeni menedžerji dobili dovolj denarja za poplačilo stomilijonskega posojila.

Družba Siringa, v lasti jo imata družbi Glen (ta je last Lesnininih menedžerjev) ter Publikum Trezor, je s prodajo rešila svoj finančni položaj, pišejo Finance. Leta 2008 je namreč pri slovenskih bankah najela za 99,26 milijona evrov posojila. Pri tem je bila NLB s 56 milijoni največja posojilodajalka, ostalo pa so prispevale še Banka Celje, Gorenjska banka in NKBM.

Posojilo bi zapadlo 8. avgusta letos, a bi ga Siringa zelo težko poplačala, saj je lani od Lesnine prejela le 5,4 milijona evrov dividend, kar komaj pokrije stroške financiranja. Za poplačilo posojila bi Siringa tako morala izčrpavati Lesnino, s čimer pa bi oslabila njeno poslovanje ali pa celo povzročila njeno nazadovanje.

Finančne podrobnosti posla bodo sicer še naprej ostale skrivnost, saj bodo razkrite le regulatorjem trga, ki jim je XXXLutz že prijavil koncentracijo. Ta naj bi z nakupom Lesnine končno dobil dolgo želeno odskočno desko na Balkan, smeji pa se tudi menedžerjem Lesnine, ki naj bi s prodajo celo zaslužili, še pišejo Finance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.