Merc: Za naše otroke hrvaščina

Foto: Žurnal24 Za slovenske otroke bi bilo laže, če bi se najprej učili hrvaščino, je prepričan
V jutrišnjem tiskanem Žurnalu24 pišemo: Bela knjiga vzgoje in izobraževanja. Med predlogi tudi obvezni tuji jezik že v drugem razredu.
Oglej si celoten članek

Jeziki. Bela knjiga, ki jo šolsko ministrstvo napoveduje za konec pomladi, naj bi prinesla tudi obvezen tuji jezik, in sicer že v drugem razredu devetletke, so včeraj izvedeli ravnatelji osnovnih šol na tradicionalnem srečanju v Portorožu.

“Uvajati tuji jezik v razvojnem obdobju otroka, ko nista do konca razvita ne govorni aparat ne pojmovni svet v lastnem jeziku, je do otrok nesramno,” predlog zavrača Dušan Merc, ravnatelj Osnovne šole (OŠ) Prule v Ljubljani. Kot pravi, primerjava z Nizozemsko ni umestna, saj nizozemščina prav tako kot angleščina ali nemščina spada med kentumske jezike. “Slovenščina pa je satemski jezik in za naše otroke bi bilo primerljivo, če bi se učili katerega od slovanskih jezikov,” dodaja.

Starši so zadovoljni
Marjeta Petelin Zadnik, mati 14-letnice z OŠ Trnovo, pa je z zgodnjim uvajanjem tujega jezika zadovoljna: “Prvi dve leti to še ni bilo resno učenje, ampak videli smo, da so se učitelji lepo potrudili z našimi otroki.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.