Mercator le v italijanščini

Foto: Žurnal24 Vodja novogoriške Qlandie Ema Kladnik je lastnike že pred odprtjem opozarjala na
Novogoriški župan Mirko Brulc je pozval trgovske družbe k spoštovanju dvojezičnosti pri oglaševanju.
Oglej si celoten članek

Župan Mirko Brulc je v petek na družbe Mercator, Hit in Qlandia Nova Gorica naslovil prošnjo, naj v zamejstvu v Italiji, kjer velja zaščitni zakon za Slovence in se Slovenci trudijo za dosledno spoštovanje dvojezičnosti, oglašujejo tudi v slovenskem jeziku oziroma dvojezično. Omenjenim družbam je pismo poslal po novoletnem sprejemu za predstavnike slovenske manjšine, na katerem so ga vodilni v osrednjih slovenskih organizacijah v Italiji opozorili na težavo in našteli prej navedene družbe.

V Qlandiji dopisa niso komentirali, ker ga še niso prejeli in ker so pristojni na dopustu. Vodilni v Hitovem korporativnem komuniciranju so bili službeno odsotni, zato pa so nam odgovorili iz Mercatorjeve službe za odnose z javnostmi. Pojasnili so, da se Mercator le občasno odloči za oglaševanje čez mejo in da so se za oglaševanje na petih zunanjih oglasnih panojih na območju Gorice odločili v naglici, lokalno. Poudarili so, da bodo v prihodnje pozorni, da bodo njihovi oglasi na tem območju dvojezični.

Italija kot Avstrija
Pravice. Slovenska manjšina v Italiji je trenutno v položaju, ko ji italijanska država zelo krči že pridobljene pravice. Da je stiska še večja, se na dvojezičnem območju nedosledno izvaja zaščitni zakon, ki med drugim predvideva tudi pravico do dvojezičnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.