Mercator podrobno skozi Merkur

Foto: Žurnal24 Mercator začenja skrbni pregled poslovanja trgovske divizije Merkur, ki naj bi b
Mercator začenja skrbni pregled poslovanja trgovske divizije Merkur, ki naj bi bil zaključen do konca junija. V primeru prevzema bi ohranili blagovno znamko Merkur.
Oglej si celoten članek

Mercator in družba Merfin, v kateri so menedžerji Merkurja, sta pismo o nameri, na podlagi katerega naj bi Mercator odkupil vse trgovine Merkurja, podpisala 5. maja. Morebitna transakcija mora biti še predmet presoje urada za varstvo konkurence.

Mercator bi v primeru prevzema ohranil blagovno znamko Merkur ter pod njenim okriljem zaokrožil celotno tehnično trgovino Merkurja in Mercatorja. V skupino Mercator bi se vključila samo divizija Merkur, trgovine Merkur, ob ustreznem prestrukturiranju celotne skupine Merkur, pojasnjujejo v Merkurju.

V okviru morebitne strateške povezave je kot del kupnine predvidenih tudi do deset odstotkov novih delnic družbe Mercator, ki bi bile ob potrebnem soglasju nadzornega sveta družbe izdane iz odobrenega kapitala v skladu s statutarnimi določbami Mercatorja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.