Slovenija
19 ogledov

Mercator podrobno skozi Merkur

Mercator začenja skrbni pregled poslovanja trgovske divizije Merkur, ki naj bi b Žurnal24 main
Mercator začenja skrbni pregled poslovanja trgovske divizije Merkur, ki naj bi bil zaključen do konca junija. V primeru prevzema bi ohranili blagovno znamko Merkur.

Mercator in družba Merfin, v kateri so menedžerji Merkurja, sta pismo o nameri, na podlagi katerega naj bi Mercator odkupil vse trgovine Merkurja, podpisala 5. maja. Morebitna transakcija mora biti še predmet presoje urada za varstvo konkurence.

Mercator bi v primeru prevzema ohranil blagovno znamko Merkur ter pod njenim okriljem zaokrožil celotno tehnično trgovino Merkurja in Mercatorja. V skupino Mercator bi se vključila samo divizija Merkur, trgovine Merkur, ob ustreznem prestrukturiranju celotne skupine Merkur, pojasnjujejo v Merkurju.

V okviru morebitne strateške povezave je kot del kupnine predvidenih tudi do deset odstotkov novih delnic družbe Mercator, ki bi bile ob potrebnem soglasju nadzornega sveta družbe izdane iz odobrenega kapitala v skladu s statutarnimi določbami Mercatorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.