Merklova obljubila pomoč Grčiji

Foto: Žurnal24 Angela Merkel vztraja pri tem, da se morajo Grki disciplinirati. (Foto: Reuters)
Nemška kanclerka Angela Merkel je obljubila pomoč Nemčije, a le pod pogojem, da se bo Grčija v prihodnjih letih držala strogih varčevalnih ukrepov.
Oglej si celoten članek

 Angela Merkel je zbranim novinarjem danes dejala, da bo Nemčija odigrala svojo vlogo in s tem zagotovila stabilnost evra v prihodnosti, poroča BBC. A v zameno za pomoč bo Grčija morala sprejeti stroge pogoje pomoči. Pri tem je zavrnila idejo, da bi se Grčijo izločilo iz evropske monetarne unije.

Nemčija je bila v zadnjem času tarča kritik zaradi svojega mlačnega odziva na grško krizo, njen morebitni ne pomoči Grčiji pa je s strahom navdal tudi vlagatelje, ki so že dobro zmanjšali vrednost evra.

"
Špekulanti, obrišite se pod nosom"
Grški finančni minister
George Papakonstantinu pa je v nedeljo v Washingtonu opozoril špekulante na finančnih trgih, da se bodo obrisali pod nosom, ker stavijo na propad grškega gospodarstva. Ob tem je vztrajal, da bosta evroskupina in Mednarodni denarni sklad finančno pomoč Grčiji zagotovila pravočasno.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.