Slovenija
15 ogledov

Merklova obljubila pomoč Grčiji

Angela Merkel vztraja pri tem, da se morajo Grki disciplinirati. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nemška kanclerka Angela Merkel je obljubila pomoč Nemčije, a le pod pogojem, da se bo Grčija v prihodnjih letih držala strogih varčevalnih ukrepov.

 Angela Merkel je zbranim novinarjem danes dejala, da bo Nemčija odigrala svojo vlogo in s tem zagotovila stabilnost evra v prihodnosti, poroča BBC. A v zameno za pomoč bo Grčija morala sprejeti stroge pogoje pomoči. Pri tem je zavrnila idejo, da bi se Grčijo izločilo iz evropske monetarne unije.

Nemčija je bila v zadnjem času tarča kritik zaradi svojega mlačnega odziva na grško krizo, njen morebitni ne pomoči Grčiji pa je s strahom navdal tudi vlagatelje, ki so že dobro zmanjšali vrednost evra.

"
Špekulanti, obrišite se pod nosom"
Grški finančni minister
George Papakonstantinu pa je v nedeljo v Washingtonu opozoril špekulante na finančnih trgih, da se bodo obrisali pod nosom, ker stavijo na propad grškega gospodarstva. Ob tem je vztrajal, da bosta evroskupina in Mednarodni denarni sklad finančno pomoč Grčiji zagotovila pravočasno.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.