"Meša jabolka in hruške!"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V podjetju Kapsch TrafficCom menijo, da minister Samo Omerzel meša jabolka in hruške.
Oglej si celoten članek

Kapsch, ki je edini oddal ponudbo na zadnjem razpisu za elektronsko cestninjenje tovornjakov, se je tako odzval na izjavo ministra, da bi lahko cestninski sistem vzpostavili za deset milijonov evrov. Kapscheva celotna ponudba je skupaj z dodatnimi opcijami znašala 20-krat več. V Kapchu menijo, da ministrova izjava "ne temelji na dejstvih, ni resnična in je farsa. Razlika med izračunom oziroma ceno, ki jo je podal minister, in katerimkoli drugim podobnim mednarodnim projektom kaže na to, kako zelo je ocena, ki jo je podal, nerealna. Vsak, ki se spozna na ta posel, ve, kako je smešna," pravijo v Kapschu Slovenia. 

"Vsi zainteresirani opazovalci se sprašujemo, kdo so ministrovi svetovalci in viri ter kdo pridobiva s temi nerazumnimi dejanji. Upamo, da je to le en velik nesporazum, ki je nastal zaradi zavajajočih in napačnih informacij," pravi Jože Hebar, direktor Kapscha v Sloveniji. 

Razpis, na katerem je bil edini ponudnik Kapsch, je sicer državna revizijska komisija razveljavila, saj naj bi bila Darsova zahteva, da mora sistem deset let financirati ponudnik, prehuda. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:47 18. Julij 2013.

    Mnja novinarjev že 57 lent ni več, so samo še pisci člankov, materijal zanj pa naberejo kot Lenča za magistrsko …

  • 16:00 18. Julij 2013.

    A bi lahko en novinar naredil preglednico koliko zares te stvari stanejo. Malo naj pogleda po tujini za podobne sisteme …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.