Slovenija
61 ogledov

"Meša jabolka in hruške!"

slovenija 02.04.13, Samo Omerzel, kandidat za ministra za infrastrukturo in pros Anže Petkovšek
V podjetju Kapsch TrafficCom menijo, da minister Samo Omerzel meša jabolka in hruške.

Kapsch, ki je edini oddal ponudbo na zadnjem razpisu za elektronsko cestninjenje tovornjakov, se je tako odzval na izjavo ministra, da bi lahko cestninski sistem vzpostavili za deset milijonov evrov. Kapscheva celotna ponudba je skupaj z dodatnimi opcijami znašala 20-krat več. V Kapchu menijo, da ministrova izjava "ne temelji na dejstvih, ni resnična in je farsa. Razlika med izračunom oziroma ceno, ki jo je podal minister, in katerimkoli drugim podobnim mednarodnim projektom kaže na to, kako zelo je ocena, ki jo je podal, nerealna. Vsak, ki se spozna na ta posel, ve, kako je smešna," pravijo v Kapschu Slovenia. 

"Vsi zainteresirani opazovalci se sprašujemo, kdo so ministrovi svetovalci in viri ter kdo pridobiva s temi nerazumnimi dejanji. Upamo, da je to le en velik nesporazum, ki je nastal zaradi zavajajočih in napačnih informacij," pravi Jože Hebar, direktor Kapscha v Sloveniji. 

Razpis, na katerem je bil edini ponudnik Kapsch, je sicer državna revizijska komisija razveljavila, saj naj bi bila Darsova zahteva, da mora sistem deset let financirati ponudnik, prehuda. 

Komentarjev 2
  • allstarr111 20:47 18.julij 2013.

    Mnja novinarjev že 57 lent ni več, so samo še pisci člankov, materijal zanj pa naberejo kot Lenča za magistrsko :)

  • gggg 16:00 18.julij 2013.

    A bi lahko en novinar naredil preglednico koliko zares te stvari stanejo. Malo naj pogleda po tujini za podobne sisteme in njihovo ceno, itd.Tako bodo novinarji nardili tudi kaj koristnega, ne samo prepisali raznih izjav za javnost iz tiskovnih ...prikaži več konferenc, po drugi strani pa mi ne bomo rabili poslušat da je "tista druga stran" nekaj narobe izračunala.Osnova za določitev cene bi morala biti glede na ceno primerljivega sistema v tujini in morebitni dodaten popust na tisto ceno, ker je tehnologija medtem že razvita.