Meša piranske štrene

Foto: Žurnal24 Koprski župan Boris Popovič je ta teden že “kadroval” v piranski občinski vrh. (
Drugi krog. Za podporo Tomažu Gantarju zdaj lobira kar koprski župan Boris Popovič.
Oglej si celoten članek

V enem od portoroških lokalov smo opazili, da skupaj tičita koprski župan Boris Popovič in Gašpar Gašpar Mišič, prvak stranke Neodvisen.si, ki je v prvem krogu županskih volitev dobil dobrih 16 odstotkov podpore volilcev.

Boris Popovič mi je ponudil mesto podžupana Pirana.
Gašpar Gašpar Mišič

 

“Res sem se srečal z Borisom Popovičem. To se je zgodilo na njegovo pobudo in na podlagi njegovega dogovora s Tomažem Gantarjem. Če aktualnega župana podprem v drugem krogu volitev, mi je v zameno ponudil mesto podžupana Pirana,” nam je povedal Gašpar Mišič. Po njegovem mnenju je ena od največjih Gantarjevih napak ta, da posluša napačnega Popoviča; namesto Boru (znanemu portoroškemu gostincu, op. p.) bi bilo menda bolje, če bi prisluhnil raje Borisu.

 

Koalicija za Gantarja
Kdo s kom. Predstavniki SDS organizirajo koalicijo podpore Tomažu Gantarju. Vanjo so po neuradnih informacijah do zdaj zvabili le DeSUS, čeprav so računali na tako imenovano veliko koalicijo, v kateri bi se združili vsi, zunaj pa bi ostali le SD. Stranka PJN naj bi o tem, kdo podpira njenega županskega kandidata v drugem krogu, javnost obvestila danes ali v petek.

Nagiba se k Bossmanu
Včeraj ga je Boris Popovič poklical dvakrat, po SMS-sporočilu pa je nato dobil Gašpar Mišičev odgovor: “Končna odločitev o podpori bo sprejeta prihodnji teden, večina v vodstvu stranke Neodvisen.si pa se nagiba h kandidatu SD Petru Bossmanu.” Predstavniki SD in Neodvisen.si so sicer že razpravljali o programskih točkah, ki jih združujejo, o kadrovanju pa menda še ne.

Pomoč prijateljska
Za morebitne pogovore z Gantarjem Gašpar Mišič sicer najprej zahteva javno opravičilo za vse neresnice, ki jih je širil o njem. Boris Popovič pa je včeraj ponovil, da je z Gantarjem zelo dober prijatelj oziroma da ga ima rad kot brata: “Sploh pa je bil njegov vstop v politiko izključno na mojo pobudo in jasno je, da sem mu ponudil svojo pomoč. Jaz se z Gašparjem Mišičem namreč dobro razumem,” je za Žurnal24 povedal koprski 
župan.

Peter Bossman pa ob tem poudarja, da mora “tisti, ki želi dobro Piranu, iskati 
podporo tam”.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.